Overvejelser om anskaffelse af hunde

Når man overvejer at få en hund, så kan man nemt forstille sig alle de glæder, som hunden bringer ind i familien, men man må heller ikke glemme bagsiden af medaljen, da der også kommer nye pligter og udgifter til ved anskaffelse af en hund. Man bør tage alle faktorer med i betragtningen, før man tager beslutningen om køb af hund, og disse overvejelser kan samtidigt hjælpe jer med at finde den mest egnede hund til jeres formål.

 

Den nye hverdag med hund

Uanset om man bor alene eller sammen i en familie, så vil en hund betyde ændringer i hverdagen, men det bør man selvfølgelig betragte som en positiv ting, da der nu kommer mere liv i huset, da hunde både skal luftes, vil lege og have opmærksomhed, så man får reelt et nyt familiemedlem, som både børn og voksne kan glæde sig over. Man må altså påregne at skulle fodre hunden hver dag, man skal også dagligt gøre rent omkring hundekurven, hundehuset eller buret, og desuden skal hunden luftes med en lang tur hver dag.

Man skal sætte sig ind i den valgte hunderace, så den får det rette hundefoder i passende mængder, og hunden skal også kontrolleres for sygdomme og vaccineres, så man forebygger skavanker og sygdomme ved hunden. Hunde skal også plejes og vaskes, så de ikke får orm, lus og lopper, så der er rigelige med nye opgaver, som man bør deles om i familien. Endeligt bør man også lære lidt om sin hund, så den får en passende opmærksomhed og træning, så man får en stueren hund, der er venlig og tilpasset overfor alle, så på mange måder minder en hund om en baby, der skal optrænes til et hverdagsliv.

 

Udgifter til hunde

Den største udgiftspost til din hund vil normalt være foderet, da hunde skal have foder i en god kvalitet og en fornuftig mængde hver dag, hvilket afhænger individuelt af disse parametre:

 

  • Hunderacen
  • Hundens alder
  • Hundens aktivitetsniveau

 

Man kan naturligvis give sin hund det billigste hundefoder på markedet samt rester fra middagsbordet, men så stiger risikoen for, at hunden får sygdomme med mat pels og nedsat aktivitetsniveau og glæde. Det er altså en bjørnetjeneste at give hunden et foder, der ikke har tilstrækkeligt med sunde mineraler og fibre, idet hunde er kødædere, så de skal have masser af animalske proteiner, og mange hunde er desuden allergiske overfor kornprodukter, ser især findes i de billige slags hundefoder. Af andre udgifter til hunde findes der engangsudgifter til blandt andet disse sager:

 

  • Hundekurv
  • Tæppe
  • Hundehus
  • Foderskåle
  • Hundelegetøj
  • Transportbokse

 

Desuden må man påregne visse udgifter til dyrlæge i forbindelse med vaccinationer, kastration mv. Man bør for en sikkerhedsskyld også få en dækkende hundeforsikring samt et hundepas, så man ikke senere får erstatningskrav.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *