Hvis det nu er kommet dertil, at hele familien godt kunne tænke sig en hund med personligt hundetegn, er der mange overvejelser, I skal gøre jer. For selve tanken om den firbenede ven, der logrer hver gang, den ser jer er absolut meget tillokkende. Men en del familier har det desværre med at glemme, at en hund også er et stort arbejde, som på daglig basis kræver en del. Derfor er det en god idé at bruge tid på virkelig at finde ud af, om jeres familieliv kan klare at passe en hund. Det er nemlig både synd for jer og synd for hunden, hvis I efter et halvt år bliver nødt til at skille jer af med hunden igen, fordi I slet ikke matchede hinanden. Læs med i det følgende, hvor vi vil fortælle jer lidt om de facetter af hundelivet, I skal være opmærksomme på.

Hvilken race skal du købe?

Først og fremmest skal I tænke over, hvilken race I gerne vil have. Her er det vigtigt, at du gør dig nogle tanker om, om du har tænkt dig at anvende hunden til noget specielt. Det nytter nemlig ikke noget, at du køber en lille fin chihuahua, hvis dit primære formål med hunden er jagt. Du skal også tænke over, hvordan din familie er skruet sammen. Hvis du har små børn, skal du finde dig en hund, som har et roligt temperament. Når du er ude at se på hvalpen, er det en god idé at se på, hvordan dens forældre opfører sig. Hvis tæven er rolig og gemytlig, er der en god chance for, at det samme gør sig gældende med hvalpen. Derimod kan det omvendte også sagtens være tilfældet.

Hund i lejlighed

I dag er der mange mennesker, der bor i lejlighed. Og en del af disse nærer naturligvis også et ønske om at anskaffe sig en hund. Det er ikke sådan, at det slet ikke kan lade sig gøre, men du skal tænke dig godt og grundigt om. Hvis du bor langt oppe, er der faktisk flere hunderacer, som kan tage skade af at skulle gå på trapperne dag ud og dag ind, når du skal ned på gaden for at lufte den. Du kan selvfølgelig omgås dette ved at bære hunden op og ned, men du skal tænke over, om det er en holdbar løsning. Ellers bør du som beboer i en lejlighed først og fremmest gå efter de mindre hunderacer. Så slipper du for at få en frustreret hund i hjemmet, som splitter alting ad, når den er alene hjemme.

Gå til hundetræning

En hund har godt af at gå til hundetræning. Men det er et overset faktum, at det omvendte også gør sig gældende. Hundeejeren kan få mindst lige så meget ud af en ugentlig dosis træning, hvor han eller hun kan få viden om sin egen hund. Dens muligheder og dens begrænsninger. På samme tid er det en oplagt mulighed for at få nogle bekendtskaber med andre hundeejere og dele deres erfaringer om hundelivet. Hundetræning er en oplagt mulighed, hvis du ønsker at få en hund, som er god til at lystre. Det åbner nemlig også op for, at det er langt lettere at tage den med i en hundeskov, hvor den kan få lov til at rende rundt uden snor.

En hund er lig mange pligter og glæder

Nu skal det ikke lyde som om, at en hund udelukkende er til besvær. For sådan hænger det slet ikke sammen. Men du skal være opmærksom på, at du kan se frem til en del flere pligter, hvor specielt de daglige ture kan være en sur pligt. Men med i købet får du også et fantastisk væsen, som – hvis du behandler den pænt – kan være med til at berige din families liv. Indstil dig på, at det er en stor mundfuld at få en hund, og vær opmærksom på de forskellige vanskeligheder, du kan blive udsat for. Med disse ting in mente er der næsten ingen grænser for den glæde, som en hund kan give dig og din familie.

Når man overvejer at få en hund, så kan man nemt forstille sig alle de glæder, som hunden bringer ind i familien, men man må heller ikke glemme bagsiden af medaljen, da der også kommer nye pligter og udgifter til ved anskaffelse af en hund. Man bør tage alle faktorer med i betragtningen, før man tager beslutningen om køb af hund, og disse overvejelser kan samtidigt hjælpe jer med at finde den mest egnede hund til jeres formål.

Læs mere

Går du og leder efter en ny hund i din tilværelse? Der er ofte mange muligheder for hvordan man anskaffer sig en hund, og du har sikkert også en væld af kriterier, for hvilken slags hund du gerne vil have. Der vil ofte være opslag på nettet i dit område, hvor hundeejere enten giver eller sælge hvalpe, da de ikke har plads til en kuld på tolv hunde. Dette kan være en god mulighed for at få en hund.

Ansvar ved at have hund

Men man skal vedkende sig at det ikke kun er sjovt at have hund. Man har ansvaret for et andet levende væsen. Hvis du adoptere en ny hund, så vil den være nervøs det første stykke til, og den har en periode, hvor den skal tilpasse sig nogle nye rammer. Du vil ende med at rengøre efter hunden, når den har dårlig mave pga. stress fra denne pludselige omrokering i dens liv.

Træning

Du skal derudover have tålmodighed, hvis du adoptere en ung hvalp. Du skal træne din hvalp, så du får en opdragen hund. Vi ha alle set de mennesker, som trækker og slæber deres hunde, når de går tur på gaden. De har ingen kontrol over hunde. Dette er ikke kun problematisk for hunden men også for ejeren. Hvis du yder den ekstra indsats, når hunden er ung, og træner den hver dag de første to år, så vil det gavne dig næste mange år af dit liv, og dig og din hund vil have en meget bedre tilværelse.

Billede: rikkis_refuge

Billede: Dan Queiroz